Ciclo Blues & Boogie 2009

CicledeBlues

 CICLE L’HOSPITALET BLUES & BOOGIE 

Octubre – Novembre 2009 

Programació 

Octubre 

Dijous 22 

Inauguració del Cicle amb l’exposició “ Rollin’ Stone – El blues i els Stones” 

Exposició del 22 d’octubre al 13 de Novembre

Entrada gratuïta.

19,00h. Centre Cultural Collblanc-La Torrassa.

PT GAZELL & ABC 

22,30h. La Catedral del Kfè Olé

Gratuit. Aforament limitat.

Divendres 23 

BLUES I CONTES. ALEX GUITAR 

21 h. Biblioteca Tecla Sala

Dissabte 24 

HANS THEESSINK ( Country Blues guitar) 

21,30h Centre Cultural Collblanc – La Torrassa

Gratuit: reserva telefònica d’invitacions. Aforament limitat

Dijous 29 

TXUS BLUES & JOSE BLUEFINGERS 

22,30 h. La Catedral del Kfè Olé

Gratuit

Divendres 30 

BOOGIE WOOGIE JUBILEE – BEN WATERS, CHRISTIAN WILLISOHN, LLUÍS COLOMA TRIO. 

21,30h. CC Barradas

Preu: 15€

Novembre 

Diumenge 8. 

MIKE SANCHEZ QUARTET 

19h. Centre Cultural Barradas

Preu: 15 €

Dijous 12 

KNOCK OUT 

22,30h. La Catedral del Kfè Olé

Gratuit

Divendres 13 

TXELL SUST & AUGUST THARRATS BLUES TRIO . Homenatge a Billie Holliday 

21,30h Centre Cultural Barradas

Preu: 15 €

Dissabte 14 

MARK HUMMEL & BLUES SURVIVORS WITH RUSTY ZINN 

21,30h. Centre Cultural Collblanc –La Torrassa

Preu: 15 €

Dijous 19 

THE MESSIN’ KIDS TRIO 

22,30h. La Catedral del Kfè Olé

Gratuit

Dissabte 21 

GENE TAYLOR & LOS FABULOSOS BLUESHAKERS 21,30h. Centre Cultural Collblanc – La Torrassa Preu: 15 €

Activitats a les Biblioteques 

BIG MAMA & JOAN PAU CUMELLAS 

Horari: 12 h.

Octubre 24: Biblioteca la Bóbila

Novembre 7: Biblioteca Tecla Sala

Novembre 14: Josep Janés

Novembre 28: Can Sumarro

Venda i reserva d’entrades:

Informació i reserva telefónica d’entrades per als concerts del Centre Cultural Collblanc- la Torrassa i el concert de Mike Sanchez Quartet : telf 934470361 de dilluns a divendres de 17h a 20h.

Venda d’entrades el mateix dia dues hores abans del concert. ( NO hi ha venda anticipada)

Venda anticipada Concerts Boogie Woogie Jubilee I Txell Sust & August Tharrats Blues Trio: Tel-entrada

ADRECES:

Centre Cultural Collblanc-La Torrassa c/. Mare de Deu Desemparats, 87 (Metro L1, Torrassa o Santa Eulàlia. L 5. Collblanc). Centre Cultural Barradas. Rambla Just Oliveres, 56 (Metro L1, Rb. Just Oliveres) Biblioteca Central Tecla Sala. Avgda. Josep Tarradelles, 44 (Metro L1, Torrassa).

La Catedral del Kfè Olé. c/ Enric Prat de la Riba, 160 (Metro L1. Av. Carrilet. FGC S.Josep)

Informació general:

Centre Cultural Collblanc-la Torrassa

c/ Mare de Deu dels Desemparats 87, 08904 L’Hospitalet

Telf.: 934470361. De dilluns a divendres de 17h a 20h.

Organitzen: Centre Cultural Collblanc – La Torrassa , Bad Music Blues, i Kfé Olé.

Col·labora: Area de Cultura de L’Ajuntament de L’Hospitalet, Societat de Blues de Barcelona i Radio L’Hospitalet.

Patrocina: Hotel Madanis

HANS THEESSINK 

ee

La valuosa trajectòria de Hans Theessink és garantia de qualitat i domini de les músiques d’arrel afroamericana. Inspirat en els seus inicis per la música de Big Bill Broonzy y Leadbelly, Hans ha estat un constant investigador i intèrpret d’aquest gènere . De la seva extensa discografia cal destacar l’album “Jorney On” l’estiu del 96 que va tenir com a preàmbul una extensa gira pels EEUU, en aquest disc a més dels virtuosos sons de la tuba de Jon Sass cal destacar la presència de Terry Evans, un extraordinari cantant amb antecedents al Mississippi, ben conegut pel seu treball amb Ry Cooder. Tot i que les arrels de la música de Hans són al country blues, també introdueix en les seves composicions altres músiques d’arrel com el Gospel, el soul, el folk, el Rhythm&Blues, el country i el Zydeco. Hans ha compartit escenari amb una extens llistat nombre de músics, com Maceo Parker, Pee Wee Ellis, Bobby King, Rick Danko, Garth Hudson, Morris Goldberg, Richard Bell, Gary Craig , Doretta Parker, Marcia Ball Rocky Morales, The Dubliners, Bob Seeger, etc, etc. Malgrat aquesta trajectòria aquest gran músic austriac és injustament prou desconegut a casa nostra. Així doncs ara tenim l’oportunitat de gaudir del seu treball i la seva creativitat,per primer cop a l’Estat precisament l’any que ha estat nominat als premis Award. Unic músic europeu que ha estat nominat en tota la història d’aquests prestigiosos premis.

http://www.theessink.com/

BOOGIE WOOGIE JUBILEE 

BEN WATERS (UK) 

1

Ben Waters és un dels màxims exponents mundials del piano de Boogie Woogie i Rock & Roll . Tot i els seus 35 anys ha tocat a festivals, teatres i clubs durant 20 anys, i porta més de 3000 concerts a la seva esquena. Juntament amb la seva banda a tocat per Europa, Canada, USA, Japó, Austràlia i a l’Índia. Les seves enèrgiques actuacions amb aire de Rock & Roll s’han de veure per creure. El públic no para de moure els peus des de que surt a l’escenari. Combinant la música dels seus ídols Fats Domino, Jerry Lee Lewis i Amos Milburn, amb vibrant material personal fa aparèixer inevitablement un somriure a qui l’escolta.

Ben Waters ha treballat amb alguns dels grans noms de la música com: Chuck Berry, Jerry Lee Lewis, Jools Holland, Ray Davies, Mick Jagger, Dave Gilmore, Dave Stewart, Shakin Stevens, Status Quo, The Beach Boys, The Pogues, Leo Sayer, The Teenagers, Chris Jagger, Freddie Star, Screaming Lord Sutch, Shirley Bassey només per anomenar-ne alguns.

http://www.benwaters.com/

CHRISTIAN WILLISOHN (ALE) 

Christian Willisohn és un dels músics més excepcionals de la música actual. No importa on toqui, la crítica i el públic aplaudeix la seva mestria, creativitat i virtuosisme. A les seves composicions, aquest pianista i cantant ens retorna a les arrels del Blues, portant al seu públic en un viatge a través de les variades cares de la música.

La seva carrera començà al 1980 als clubs de Munich i des de mitjans dels 80 fins a l’actualitat ha fet gires per tota Europa i els Estats Units amb grans dels Blues com: Zora Young, Aron Burton, Amos Garrett, Vince Weber, Lousiana Red entre molts d’altres. Les seves aparicions en festivals com Montreux, Ascona, Burghausen, Vienna, Hamburg, Lyons, Paris, Chicago, New Orleans, Sydney, i Auckland li han assegurat un gran reconeixement internacional.

http://www.artbyheart.de/

LLUÍS COLOMA (CAT) 

Lluís és un dels pianistes més actius i reconeguts de l’escena estatal en el camp del Blues i el Boogie Woogie. Influenciat des de molt jove pels discos de Jerry Lee Lewis, Roosevelt Sykes i Alan Price, Lluís s’allunya poc a poc dels estudis de piano clàssic per dedicar-se, de manera autodidacta, exclusivament al Rock & Roll. Molt aviat mostra una sorprenent habilitat pel Blues i el Boogie Woogie.

Des dels seus inicis aquest gran pianista ha desenvolupat un toc personal en la interpretació d’aquests estils, destacant per la seva originalitat i energia i creant composicions pròpies, recollides en els seus discos. Lluís ha gravat i tocat amb grans músics internacionals de Blues & Boogie Woogie com Carl Sonny Leyland, Barrelhouse Chuck, James Harman, JJ Milteau, Axel Zwingenberger, Bob Seeley, Mark “Mr B” Braun, Frank Muschalle entre d’altres i la seva música l’ha portat a tocar per tota Europa, Malaysia i els Estats Units… Lluís combina la seva activitat musical amb la promoció del Boogie Woogie a Espanya organitzant diversos esdeveniments, entre ells la cita anual Blues & Boogie Reunion a Terrassa, trobada internacional de pianistes de Boogie Woogie a Catalunya.

http://www.lluiscoloma.com

MIKE SÁNCHEZ 

2009-05-31_GruetliWe600Bu_MikeSanchez_IMG_1546

Cantant britànic, pianista i guitarrista Mike Sánchez és un dels artistes més interessants i carismàtics de Rhythm & Blues i Rock ‘n’ Roll en el món d’avui. La seva imatge indeleble com un home davant frenètic, potent bombament boogie-woogie del piano amb un vestit d’immersió, l’ha guanyat fans de tot el món i va atreure a molts seguidors del rock i el blues famosos moltes llegendes que s’han alineat a treballar amb ell . Mike va passar quatre anys com a membre de temps complet de Bill Wyman’s Rhythm Kings, al capdavant de la banda al costat de Georgie Fame, Beverly Skeet, Albert Lee, Andy Fairweather-Low i Eddie Floyd en les seves gires mundials anuals. El Rhythm Kings va llançar el seu àlbum «Just For A Thrill» i un fabulós DVD titulat ‘Let The Good Times Roll’, tots dos amb ampli desplegament de Mike com a membre de la banda de gira per l’ex-baixista de Rolling Stones . Mike ha actuat al costat de llegendes del soul com Ben E King, Percy Sledge i Sam Moore. I del rock i el blues com Jef Beck, Lowell Fulson, Don & Dewey, Joe Hughes, Jimmy Nelson, Carey Bell i el gran Little Willie Littlefield. Des de l’any 2000 fins al 2005, Mike va ser premiat per la prestigiosa revista anglesa Blues Magazine amb la distinció de pianista de l’any al Regne Unit. Ara és presenta al cicle acompanyat per tres excel.lents músics de l’escena local barcelonina en formació quartet. Ivan Kovacevic al contrabaix, Mario Cobo a la guitarra i Blas Picón a la bateria.

http://www.mikesanchez.co.uk/

TXELL SUST & AUGUST THARRATS 

Homenatge a Billie Holiday

A.Tharrats i Txell Sust 002

A partir de 1992, Tharrats lidera el seu projecte personal, en formació de trio, en el qual, un any més trad, s’incorpora Txell Sust. La cantant, que ha acopmpanyat Alejandro Sanz en les seves últimes gires, regala al públic en cada actuació una veu sensual, coqueta, carregada de precioses variacions sonores, alhora que el pianista ens captiva amb el seu feeling i el seu swing contagiós. Pioner del Blues i del Swing a Catalunya, i una de les personalitats més importants del panorama actual del còmic i de la il.lustració, August Tharrats va publicatr l’any passat el llibre, còmic i CD Billie Holiday cançons , amb la col.laboració del periodista Miquel Jurado. Tharrats, gran coneixedor de la música de Billie Holiday, en va fer una selecció de les cançons més emblemàtiques, i ara, acompanyat de la cantant Txell Sust, de Nono Fernández al contrabaix i d’Anton Jarl a la bateria, ens les ofereix.

http://www.myspace.com/txellsust

http://www.myspace.com/thaaugusttharrats

MARK HUMMEL & THE BLUES SURVIVORS WITH RUSTY ZINN 

Mark+Hummel

Nascut a New Haven, Connecticut, va créixer a Los Angeles, Califòrnia, Mark Hummel aprèn a tocar l’harmònica amb el referent de l’harmònica de Xicago, i dels clàssics com Little Walter, James Cotton, Sonny Boy Williamson, El 1972 s’estableix a Berkeley, Califòrnia va tocar amb músics de blues locals, com ara Cool Papa, Boogie Jake, Mississippi Johnny Waters i Sonny Lane.. Mark Hummel és un supervivent del Blues, i en el camí, ell ha creat el seu propi so d’ harmònica marca registrada – una subtil combinació de to, fraseig i atac combinat amb un fort sentit del swing. Els seus àlbums , les constants gires i presentacions a les principals festivals de blues han establert la seva reputació sòlida al voltant dels EUA i Europa. recórre pràcticament sense parar als Estats Units, Canadà i Europa, sovint toca ho ha tocat al costat de grans figures del blues com Charlie Musselwhite, Brownie McGhee, Lowell Fulson i Eddie Taylor.

Rusty Zinn, tocava la guitarra a la banda de Hummel en els anys 90, abans de ser descobert per Kim Wilson a un concert de Hummel. Des de llavors, Zinn ha esdevingut no només un talentós guitarrista de blues i reggae, sinó també cantant amb molt de sentiment . Zinn, gràcies als seus amplis coneixements i habilitats és reclamat constantment pels més qualificats músics de blues del moment tal i com també ho estat en el passat per les llegendes de l’harmònica com Molest Pryor, Charlie Musselwhite o James Cotton.

http://www.markhummel.com/

GENE TAYLOR & LOS FABULOSOS BLUESHAKERS 

gene_taylor1342694020_big

Gene Taylor al voltant de l’edat de 16 anys va començar a treballar amb alguns dels grans noms de l’escena del blues de la costa oest, incloent-hi a Big Joe Turner i T-Bone Walker. A mitjans dels anys setanta es va unir a la banda de James Harman i també va tocar durant una temporada com a pianista de boogie al súper grup Canned Heat, entre novembre de 1974 i maig de 1976. De 1981 a 1984 va realitzar una gira amb The Blasters, i, finalment, el 1986 va gravar el seu primer disc en solitari. De 1993 a 2007 Taylor va tocar amb The Fabulous Thunderbirds , entre altres projectes. Va gravar un homònim segon àlbum en solitari de Blues del Pacífic en 2003, en part, acompanyat per James Harman i Bill Bateman . Actualment resident a Europa sol fer gires com a pianista i cantant acompanyat per bandes autòctones, com és el cas del valencians Fabulosos Blueshakers que ja varen actuar al cicle de blues en l’edició de 2008 presentant el seu darrer disc. «You’re Gonna Miss Me When I’m Gone» (Black Sound Records 2007, Valencia)

http://www.myspace.com/losfabulososblueshakers

Deja un comentario