Ciclo Blues & Boogie 2006

CicledeBlues

 CICLE L’HOSPITALET BLUES & BOOGIE 

Octubre – Desembre 2006 

Octubre 

Dijous 26

19h. Inauguració del Cicle amb l’exposició de fotografia de Jordi Vidal. Exposició del 16 d‟octubre al 17 de Novembre

19,30 Debat: “El Blues i la Premsa Digital” a càrrec de “La Taberna del Blues” 

Centre Cultural Collblanc – la Torrassa.

23,h. Blues al Kfè Olé: Joan Pau Cumellas & Miguel Talavera 

Divendres 27

18h. Inauguració exposició . “Il.lustracions i dibuixos de R.M. Gera + Actuació de The Midnight Rockets. 

Centre Comercial La Farga de L‟Hospitalet ( c/ Barcelona, 2)

21h. Angela Brown & Cristian Rannenberg + Mr.Hurricane Band 

Preu: 12 €.

Centre Cultural Collblanc – la Torrassa.

Novembre 

Divendres 3.

18h. Actuació : Predicador Ramírez & Los Apóstoles del ritmo 

Centre Comercial La Farga de L‟Hospitalet.

Dissabte 4

23 h. Keith B. Browm 

Preu: 12 anticipada – (Gong discos) 15 taquilla

Salamandra

Divendres 10.

18h Actuació : Acoustic Blues Company 

Centre Comercial La Farga de L‟Hospitalet.

Dijous 16.

23h. Blues al Kfè Olé : The Crawfist 

Divendres 17

21h. BB & The Blues Shacks + Txus blues & Jose Bluefingers 

Preu: 12 €

Centre Cultural Collblanc-la Torrassa.

Dijous 23.

19h. Inauguració exposició “ Dones que miren el Blues”, Col·lectiva de : Magda Messeguer, Maria Jesús Anechina i Maria Vernet. Del 23 de novembre al 22 de desembre.

Centre Cultural Collblanc- la Torrassa.

Dissabte 25.

21h Boogie-Woogie Jubilee ( La Festa del Boogie-Woogie):

Axel Zwingenberguer (Alemanya), Rob Rio (EUA), Lluís Coloma( Cat.)

Preu: 12 € . Venda Anticipada al tel-entrada

Centre Cultural Barradas,

Dijous 30

12h. Conferència : “El Blues” a càrrec de Lluís Coloma i Joan Pau Cumellas. (activitat adreçada a estudiants)

Biblioteca Tecla Sala.

19h. Presentació del Fons Especialitzat en Blues a la Biblioteca Tecla Sala 

Inauguració de l‟exposició “ Blues : il.lustracions i dibuixos” de R.M.Gera. Exposició del 30 de novembre al 15 de desembre.

20h. Conferència: “El blues” a càrrec de Lluís Coloma i Joan Pau Cumellas.

Biblioteca Tecla Sala

Desembre 

Dijous 14

19h Conferència: “ Vinyetes de blues” a càrrec de Manuel Lopez Poy.

Biblioteca Tecla Sala.

23h. Blues al Kfè Olé:

Gypsy Swing amb Joan Pau Cumellas & Valentin Moya 

Divendres 15.

21h. Paul Oscher + Lazy Jumpers 

Preu: 12€

Centre Cultural Collblanc- la Torrassa

ANGELA BROWN 

angela2006

Angela Brown neix al sí d‟una família de classe mitjana de Xicago el 1951. Des de molt jove comença a cantar Gospel a les misses dominicals del seu barri. Angela no s‟inicia en el món del blues fins 1980, any en que representa el paper de Ma Rainey en l‟obra teatral anomenada “Bessie Smith a.k.a. The Little Dreramer”. Es a partir d‟aquests moments que es deixa veure amb freqüència pels clubs de blues de la ciutat del vent, i en companyia DE DOS CÈLEBRES PIANISTES, EL DESAPAREGUT Little Brother Montgomery i Erwin Helfer amb els seus Xicago All Stars.

El seu debut discogràfic esdevé el 1983, any en que grava uns temes per a la companyia Red Beans. Però el primer disc propi no arriba fins el 1987 amb “The VoiceOf The Blues” per a la companya alemanya Schubert.

L‟estil tranquil, reposat, i a l‟hora intens i ple d‟influències del blues clàssic, també conegut com a blues de vaudeville, la porten a ser coneguda durant la dècada dels vuitanta com la nova Bessie Smith. Gràcies al do de la seva veu l‟Angela també s‟endinsa en el blues elèctric si convé, i quan li ve de gust.

Angela Browm ha passejat la seva veu a gran part dels EUA i per descomnptat pels millors clubs i festivals de jazz i de blues d‟Europa, Montreux Jazz Festival, North Sea Jazz Festival, Ascona Jazz Festival, etc.

Al Cicle de L‟Hospitalet Blues & Boogie tenim a aquesta reina del blues actual alternant els dos estils, d‟una banda el blues acústic i de l‟altra del blues elèctric. Al seu “set de clàssic blues” esta acompanyada per d‟increïble pianista alemany Christian Ranenberg, mentre que a la part elèctrica estarà acompanyada per músics de la Societat de Blues de Barcelona, que donaràn el suport ideal per a que la nit esdevingui màgica, on el swing, el feeling i el sentiment esdevinguin el millor ingredient per a gaudir d‟autèntic blues.

CHRISTIAN RANNENBERG 

cris2006

Nascut el 1956 a Solingen , es un dels més prestigiosos pianistes de blues i boogie al seu pais. Al llarg de la seva trajectòria ha anat acumulant influències dels clàssics, Henry Gray, James Booker, Willie Mabon i Sunnyland Slim. En Christian ha tocat , entre d‟altres, amb Jimmy Rogers, Lefty Dizz , Gary Wiggins i Charlie Musselwhite. Recentment va acompanyar la darrera gira europea de la banda de James Harman i l‟any passat ja va estar present al cicle de blues i boogie de L‟Hospitalet acompanyant als Reyes del K.O.

Agela Browm: veu

Cristian Rannenberg: piano

Mr.HURRICANE BAND 

hurricane2006

Una harmònica hàbil i expressiva, una guitarra creativa i vital, i un baix i una bateria en plena complicitat rítmica, integren aquest ‘huracà’ carregat de blues enèrgic i original.

Mr.Hurricane Band uneix quatre músics innovadors que destaquen, tant pel domini tècnic dels seus instruments, com per la seva capacitat per oferir una alta expressivitat d‟interpretació en les seves actuacions en directe.

Tots quatre components són reconeguts a nivell europeu i han col·laborat amb multitud d‟artistes consagrats de l‟escena estatal. Com a quartet ens presenten el seu segon cd „Hard Driving‟ que combina temes de producció pròpia i clàssics del blues actual. Aquest cd ha rebut molt bones crítiques i ha permès la incursió d‟aquest grup en el mercat discogràfic internacional.

Aquests músics, que també treballen com músics d‟estudi per a altres projectes, així com per a televisió i cine, o en la docència del seu instrument en escoles de música, han estat presents en festivals com:

Blues de Cazorla / Blues&Jazz a Roses / Blues de Almeria „AlmeriBlues‟/ Blues sur Seine (fr.)/ Conyac Blues Passions(fr.) / Inter. Rock&Blues „Prat Bon-Repaux‟(fr.) / Blues de Tolosa (p.Basc) / Jazz CituatVella de Bcn / Blues de Nou Barris (Bcn) / Blues de Manresa / Mostra de Jazz i Blues de Sant Boi / Jazz Memorial Tete Montoliu (Bcn) / Blues de Pinto (Madrid) / Blues de Salt/ Blues de Reus ..

Formació:

Joan Pau Cumellas : harmònica, veu

Andreu Martínez guitarra, veu

Ramon Vagué baix

Pere Foved bateria

http://www.mrhurricaneband.com/

Keith B. Brown 

brown2006

Keith B. Brown, de Memphis, Tennessee, està essent reconegut com un dels més grans intèrprets de Country Blues d‟avui en dia. La seva destresa i coneixement de l‟estil de Blues del Delta; des de Son House i Skip James fins a Bukka White, Robert Johnson i Fred McDowell l‟ha posat al capdavant d‟una petita però gran generació d‟artistes de Country Blues afro americans.

Tot i que es un consumat guitarrista, l‟instrument principal d‟en Keith B és la veu. Com els grans mites del Delta abans que ell, l‟orientació de la seva música és vocal. Es defineix com un cantant pur al servei dels temes, de les lletres i que aporta una sorprenent intensitat emocional a les seves interpretacions.

El talent d‟en Keith B no només rau en la interpretació fidel de la tradició del Blues, també és un expert compositor que enriqueix la música amb la seva veu que flueix amb honestedat i convicció inequívoca. La revista Living Blues va proclamar la música d‟en Keith B esta imbuïda en una “fascinant emocionalitat, impecable musicalitat i erudició”.

Les seves poderoses i apassionades actuacions en directe i gravacions son una mescla de Blues tradicional i original amb les seves composicions mes contemporànies.

El creixent reconeixement d‟en Keith B Brown com a artista no només ha captat l‟atenció del mon de la música, sinó que també rep ofertes del mon cinematogràfic. Al 1998, el director Glenn Marzano va escollir Brown com al gran Son House en la premiada “Stop Breakin’ Down”, basada en la vida del llegendari Robert Johnson.

Mes recentment, Brown va ser seleccionat per Martin Scorsese i Wim Wenders per protagonitzar la gran pel·lícula “The Soul of A Man”. La interpretació d‟en Keith B en el paper de Skip James i la pel·lícula en si mateixa han aconseguit elogis per tot el mon. La pel·lícula va formar part de la “secció oficial” del Festival Internacional de Cinema de Cannes, on Keith B i Wenders varen ser convidats a presentar la pel·lícula.

Amb l‟estrena de The Soul of a Man i Delta Soul, el seu tercer àlbum fins a la data, Keith B Brown està aconseguint un reconeixement internacional com una figura emergent, carismàtica i amb moltes virtuts dins del mon del Blues.

http://www.keithbbrown.net/

B.B. & THE BLUES SHACKS 

bb2006

B.B. & The Blues Shacks neix a alemanya el 1989, gràcies a l‟entusiasme dels dos germans Michael i Andreas Arlt. En molt poc temps el grup es converteix en una màquina de fabricar blues, jump i rhythm & blues, en la més pura tradició dels anys quaranta i cinquanta.. El grup es fidel a l‟ortodòxia, sense deixar de ser innovadors i respectuosos en el so d‟aquestes dècades.

Des de fa pocs anys la banda ha revolucionat els circuits de blues dels seu pais i han estat objecte d‟admiració per part de la crítica i els mitjans musicals, pel seu coneixement del llenguatge West Coast jump, rock&roll, Delta blues, el swing i el Xicago blues que recreen amb originalitat, reverència i respecte.

D‟entre els molts premis que han rebut es poden anomenar els de millors banda de blues que atorguen els lectors de la revista “BluesNews”, el “Talking Blues Award” o el trofeig “French Blues0” a la millor banda de blues europea de “directe”.

Discografia (parcial) : “Feelin‟ Fine Today “ – 1994, “Jive Talk Slow Walk – 1996, “Reallyty Show” – 1997, “ Straight Blues” – 1999, “ Midnite Diner – 2001, “Blues Avenue” – 2003.

Components:

Michael Arlt: harmònica i veu

Andreas Arlt: guitarra

Dennos Koeckstad : piano

Henning Hauerken: contrabaix

Andreas Bock: bateria.

http://www.bluesshacks.com

TXUS BLUES & JOSE BLUEFINGERS 

txus2006

Dos músics veterans de Barcelona decideixen formar duo amb la intenció d‟apropar el blues a tots els públics. Canten en castellà amb una instrumentació senzilla i lletres desenfadades. El seu repertori està compost per un gran nombre de temes propis, adaptacions de temes clàssics de blues, i d‟altres que sense ser-ho, són interpretats de manera bluesera, i tracten també temes d‟actualitat i sempre en clau d‟humor. En l‟actualitat tenen tres CD autoeditats:: una maqueta amb sis temes i el disc “Blues de andar por casa” amb disset cançons. El darrer de recent aparició amb el títul: “Enfermos de Blues”

Txus Blues: Harmònica i veu.

Jose Bluefingers: guitarra.

http://www.traduit.net/txusjose/

BOOGIE WOOGIE JUBILEE 

(La festa del Boogie-woogie) 

Duel de Pianos interpretant peces de blues i de boogie woogie per tres especialistes de primer nivell acompanyats d‟una secció rítmica de baix i bateria són garantia d‟espectacle i d‟entreteniment.

ROB RIO 

bob

Rob Rio és un excel·lent cantant, així com un dels més grans pianistes en actiu. “The Boss of the Boogie” , com se‟l coneix entre els seus seguidors, toca el “Jum blues” i el “ boogie-woogie” amb el virtuosisme i la mestria que molt pocs escollits poden acreditar i que audiències d‟arreu del món avalen.

Al llarg dels darrers vint anys de carrera, Rob ha toca‟t amb llegendes del blues i del rock Muddy Waters, Willie Dixon, Charles Brown, Canned Heat, Coco Montoya, Billy Boy Arnold, Joe Cocker o Mick Jagger. A l‟hora Rio també treballa com a músic de sessió per a artistes menys coneguts.

Nascut i criat al Bronx de Nova York actualment resideix a Los Angeles, on actua amb assiduïtat. Tanmateix actua a festivals, creuers, clubs de tot el pais, ja sigui en solitari o amb la seva formació “The Revolvers”. Rob Rio ha guanyat tots els concursos possibles en els àmbits del blues i del boogie-woogie del seu país. Darrerament ha estat representant el paper de Jerry Lee Lewis a l‟espectacle del mateix nom estrenat al Kodak Theater de Hollywood, California.

Des del seu primer àlbum “Bankin‟ On The Boogie” de 1992, ha publicat set discs més, el darrer el passat 2005 que duu per títol “Boogie Woogie Gold” el qual es una veritable festa de boogie-woogie, on ret homenatge als seus ídols i herois dels anys 30 i 40, Pete Johnson, Albert Ammons i Med Lux Lewis.

Gaudir de la presència de Rob Rio i la seva habilitat i mestria al piano és tot un esdeveniment , més encara si ho fa compartint escenari amb Axel Zwingenberger i amb el trio d‟en Lluís Coloma, en una festa del boogie-woogie que promet ser inoblidable.

http://www.robrio.com

AXEL ZWINGENBERGER (ALEMANYA) 

243147Axel_Zwingenberger_Presse

Axel Zwingenberger porta més de dues dècades tocant Boogie Woogie. Amb la seva passió pel Boogie Woogie, “la música més calenta que mai s‟ha inventat per a piano”, ha cultivat l‟interès per aquesta gairebé oblidada tradició musical Afro-Americana i ha contribuït decisivament al desenvolupament de l‟escena del piano boogie a Europa.

Nascut a Hamburg al 1955, va estudiar piano clàssic durant onze anys. Al 1973 va escoltar per primera vegada l‟autèntic Boogie Woogie en els discos d‟Albert Ammons, Meade Lux Lewis i Pete Johnson. “No sabia que es podia tocar el piano d‟aquesta manera”, explica l‟Axel, “i des d‟aquell moment no vaig voler res més que aprendre a tocar d‟aquella manera”. Al 1974 l‟Axel es va presentar per primera vegada davant d‟un públic nombrós al “First International Blues- and Boogie Woogie Festival” (Colònia). Des de 1975, àlbums com “Boogie Woogie Breakdown”, “Power House Boogie” o “Boogie Woogie live” han impactat considerablement en els joves pianistes de Boogie Woogie. L‟Axel també ha gravat amb grans figures de la música americana com Big Joe Turner, Lionel Hampton, Mama Yancey, Sippie Wallace, Champion Jack Dupree, Jay McShann… Aquestes gravacions varen ser essencials per donar forma al seu estil personal i per guanyar-se el reconeixement internacional. L‟Axel ha enregistrat més de 25 discs de blues i boogie-woogie.

http://www.boogiewoogie.net/

LLUIS COLOMA 

lluis2005

Lluís Coloma es el representant més genuí del boogie-woogie i el piano blues a casa nostra. Amb dos discs al mercat, REMEMBER, el primer que va rebre molt bona acollida por part del públic i de la premsa especialitzada, i que a més va ser seleccionat per l‟SGAE per a formar part de un disc per promocionar internacionalment la música que es fa a Espanya.

Al seu darrer treball BOOGIEOLOGY, un disc de composicions pròpies on el Boogie Woogie i el Blues piano són els protagonistes acompanyats per una secció de vents

Lluís Coloma interpreta composicions originals en un espectacle ple de matisos, força i honestedat. La seva música evoca el so dels pianistes de Nova Orleans passant pels Barrelhouse fins a Xicago. Coloma defensa un concepte acústic del Blues seguint la tradició dels pianistes de Boogie Woogie. Enguany ha estat escollit artista Blues Cat 2006 la qual cosa suposa una important presència del seu estil als festivals de Blues de Catalunya.

A més Lluís Coloma es un aferrissat impulsor d‟esdeveniments relacionats amb la difusió del piano blues i del boogie-woogie i en part, gràcies a la seva tasca de divulgació, avui es possible assistir a esdeveniments com el Boogie Woogie Jubilee en diversos indrets de Catalunya.

http://www.lluiscoloma.com

THE LAZY JUMPERS 

The+Lazy+Jumpers+promofoto

Neix el 2002 amb la intenció de recrear en la seva música l‟esperit de la música afroamericana dels anys 1940 i 50‟s

Formació : 

Blas Picón: harmònica i veu

Mario Cobo: guitarra i veus

Ivan Covacevic: contrabaix

David García: bateria.

Discografia: 

2002 – Somebody tell that woman. ( El Toro Records)

2005 – Bad Luck . ( El Toro Records)

Web: http:// http://www.tabernablues.com/lazyjumpers

PAUL OSCHER 

ouster

Paul Oscher va nèixer el 5 d‟abril de 1950 a Brooklyn, N.Y., però va emigrar a Xicago de ben petit. Amb quinze anys, desprès de molt escoltar Little Walter, Walter Horton, Junior Wells i James Cotton ja havia practicat prou per pujar als escenaris dels petits clubs exclusius dels negres que omplien el barri del “south side”. Eren temps difícils per als negres , els anys seixanta va ser una dècada plena de conflictes racials i polítics i el fet que un jove noi blanc freqüentés aquests clubs tenia un doble valor afegit.

Una nit Paul estava en un club escoltant Muddy Waters i a la mitja part es va animar a demanar-li que el deixés pujar a tocar. Muddy va quedar tant sorprès de la tècnica i del só d‟aquell jove que el va deixar tocar la resta de l‟actuació. Tres anys més tard , el 1967, Paul es va tornar a trobar amb el seu heroi en un altre local. En aquell moment Muddy no tenia harmonicista i l‟hi proposà al jove Oscher, que tan sols tenia 18 anys, si volia formar part de la banda. Paul no s‟ho va pensar dues vegades i a partir d‟aleshores va passar a ser membre de la Muddy Waters Blues Band durant gairebé més de sis anys.. Amb Waters va enregistrar alguns albums anmtològics per a la companyia Chess, com “Live at Mr. Kelly‟s o “ Unk in Funk”. El 17 de novembre de 1968 va realitzar juntament amb Maddy Waters l‟unica visita a Barcelona, tocant al Palau de la Mñusica dins el III Festival de Jazz de Barcelona, organitzat pel Hot Club que aleshores dirigia l‟amic Alfredo Papo.

Després de deixar el grup, Paul va realitzar alguns singles amb el sobrenom de “ Brooklin Slim”. Els seus darrers albums són autèntiques joies del so tradicional de Xicago. Discs com “Devil‟s Door” , on toca la guitarra, l‟harmònica, el piano i canta junt amb músics com , Big Eyes Smith, Steve Guyger, Mudcat Ward o Dave Maxwell i el “The Deep Blues of Paul Oscher”, son autèntiques meravelles que no poden faltar a cap discoteca de blues, així com el seu imprescindible darrer treball “Down In The Delta”.

Poder cloure el cicle amb una figura com la de Paul Oscher, trenta vuit anys després de la seva visita a Barcelona, es tot un esdeveniment, un luxe i un privilegi. Benvingut Sr. Oscher!.

http://www.pauloscher.com

ADRECES:

Centre Cultural Collblanc-La Torrassa c/. Mare de Deu Desemparats, 87 (Metro L1, Torrassa) Centre Cultural Barradas. Rambla Just Oliveres, 56 (Metro L1, Rb. Just Oliveres) Biblioteca Central Tecla Sala. Avgda. Josep Tarradelles, 44 (Metro L1, Torrassa) Centre Comercial “La Farga” c/. Barcelona, 2 (M. L1, Av. Carrilet) Kfè Olé c/. Enric Prat de la Riba, 232 (Metro L1 Avgda Carrilet. FCG S. Josep) Salamandra . Avgda. Carrilet, 301 (Metro L1, Av. Carrilet)

Contacte:

Centre Cultural Collblanc-la Torrassa

c/ Mare de Deu dels desemparats 87, 08904 L‟Hospitalet

Telf.: 934470361

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s