El Cicle de Blues & Boogie de L’Hospitalet resisteix i s’inaugura amb una exposició i taula rodona sobre Còmic i Blues amb el dibuixant R. M. Guéra i el guionista Raule

El divendres 23 d’octubre la quinzena edició del Cicle de Blues & Boogie de L’Hospitalet començarà amb la inauguració de l’exposició «Vinyetes al compàs», sobre el blues en el còmic, amb una taula rodona que comptarà amb la presència del dibuixant R.M. Guéra, d’origen serbi i establert a Barcelona des de fa 28 anys, que és un dels millors il·lustradors del panorama internacional, autor de Scalped, la versió en còmic de Django desencadenado i l’àlbum especial de Tex titulat L’uomo dalle pistole d’oro, entre altres joies de la novel·la gràfica actual, i és a més un notable guitarrista de blues. Estarà acompanyat pel guionista Raule, veí de L’Hospitalet i creador, al costat del dibuixant Roger Ibáñez, de Jazz Maynard, una sèrie de gènere negre publicada originalment per l’editorial francesa Dargaud i protagonitzada per un músic de jazz en el Raval barceloní, a més de ser l’autor de La Conjetura de Poincaré, entre una vintena llarga de títols més. També serà present el guionista de còmic i autor de diversos llibres sobre blues Manuel López Poy, en un acte que estarà amenitzat musicalment per la Barcelona Bluegrass Band.

El dissabte dia 31 tindrà lloc la Jornada de Blues als jardins de Ca Sumarro, on se celebrarà el quinzè aniversari de la Societat de Blues de Barcelona, amb actuacions de nombrosos músics del panorama barceloní com Hernan Senra ‘Xinès’, Albert bell, Joan Pau Cumellas, Blas Picón, Oscar Rabadán, Sweet Marta & The Blues Shakers, Wax & Boogie, Dani Pérez, Balta Bordoy, Miriam Aparicio, David Sánchez, Mike Shanon, Brian O’Mahony, Joan Vigo, Marc Ruíz i Sergi Escriu. També s’efectuarà el lliurament del premi Big Bill Broonzy que atorga la SBB a les persones o entitats destacades en la promoció i difusió del blues, i que en aquesta ocasió ha recaigut en el programa L’Hora del Blues, el més longeu en el seu gènere.

El 6 de novembre se celebrarà el concert de presentació del projecte “Aires de Tempesta”, un llibre de relats de gènere negre històric escrits per Manuel López Poy, amb una banda sonora composta per Blas Picón, que actuarà acompanyat per Mario Cobo, productor del disc, Oscar Rabadán, Xavi Ruiz i Jake Klamburg. L’endemà el pianista britànic Mike Sánchez presentarà el seu nou disc “12 original scorchers” i el divendres 13 serà el torn de Víctor Puertas & Max Genouel per a presentar el seu disc “Recording Session”. El divendres 20 arribarà l’espectacle de la soulwoman Giselle Jackson & The Shu Shu’s i el dia 27 actuarà la banda britànica The Jawbone.

L’acte final del cicle serà el tradicional Boogie Woogie Jubilee, la festa dels pianos que se celebrarà el dissabte 2 de novembre, en aquesta ocasió amb l’actuació de grans virtuosos europeus com Frank Muschalle, Paddy Milner i Lluís Coloma Trío. Aquesta edició inclou dues activitats músic-educatives dirigides el públic infantil, a càrrec de Joan Pau Cumellas, Manuel López Poy i David Giorcelli, i una conferència sobre dones i blues a càrrec de Big Mama Montse.

Tots els concerts i activitats seran gratuïts, excepte els concerts de Mike Sánchez i el de Frank Muschalle, Paddy Milner & Lluís Coloma Trio a l’Auditori Barrades. Tots els concerts que es realitzin a la sala d’actes del Centre Cultural Collblanc-la Torrassa tindran un aforament limitat a 60 persones, que hauran de reservar places (un màxim de dos) anticipadament una setmana abans del concert triat.

Veure programació completa

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s