JOAN PAU CUMELLAS I EL DUO TINA & JOE PRESENTEN EL DISC “BACKYARD BLUES” AL CICLE DE BLUES & BOOGIE DE L’HOSPITALET

Tina y Joe - copiaLa tercera jornada del cicle de Blues & Boogie 2019 estarà protagonitzada pel virtuós armonicista català Joan Pau Cumellas i el jove duo Tina & Joe, que presentaran el seu nou disc en el Centre Cultural Collblanc-La Torrasa. Cumellas és un reconegut intèrpret de l’harmònica diatònica, amb una dilatada experiència com demostren les seves 12 discos publicats i les seves nombroses col·laboracions amb artistes com Quico Pi de la Serra, Sam Lardner, Manolo García, Lotti Lewis, Big Mama, Miguel Talavera o Valentí Moya. Tina & Joe són una recent formació integrada per la cantant Tina Masawi, originària de Zimbàue, i el guitarrista José Azul, amb un impactant directe i una espectacular posada en escena, amb la qual recolzaran la presentació del seu treball conjunt Backyard Blues.

Avans, el divendres día 8, actuarà al pub Oncle Jack, Demian Dominguez, un dels guitarristes de blues rock més sòlids en l’actualitat a casa nostra. Nascut a Buenos Aires, la seva projecció va començar quan amb encara no 16 anys va participar conjuntament amb figures de la talla de Jimmie Vaughan, Los Lobos , Roy Rogers a l’Huracan Stadium de Buenos Aires en un homenatge a Steve Ray Vaughan. En aquesta edició el cicle, farà un homenatge a Nova Orleans, bressol de la música afroamericana i a una de les seves figures més emblemàtiques, el pianista, cantant i compositor de, Malcom John Rebennack Jr., més conegut com a Dr. John, mort el passat 6 de juny als 77 anys d’edat.

El divendres 15 de novembre arribarà un dels plats forts del cicle amb l’austríac establert a Dallas, Christian Dozzler, un virtuós del piano, l’harmònica i l’acordió, que desgranarà el seu repertori de blues, boogie i zydeco acompanyat per una llegenda del blues espanyol, Tonky de la Penya. La temperatura blusera pujarà encara més el divendres 22 amb el concert del guitarrista texà Mike Keller, antic membre dels Fabulous Thunderbirds, recolzat per la Balta Bordoy Band. L’endemà arriba el torn d’un històric i virtuós guitarrista local, Agustí Mas, que presentarà el seu nou disc, Blues Prescription, gravat en col·laboració especial del guitarrista escocès Jim Mullen, un dels millors guitarristes de les Illes Britàniques.

El divendres 29 de novembre es rendirà homenatge a una de les principals figures del blues blanc, el guitarrista Johnny Winter, a càrrec de la banda madrilenya The Winters, per a tancar l’endemà la catorzena edició del Cicle de Blues & Boogie de L’Hospitalet amb el ja tradicional Boogie Woogie Jubilee, amb l’homenatge a Nova Orleans i Dr. John, a càrrec de Joe Krown i Lluís Coloma Trío. El cicle inclourà a més la presentació del llibre de blues i gastronomia, Menjar i Cantar. Soul Food & Blues, d’Héctor Martínez, la conferencia Leyendas Urbanas Del Blues, De José Luis Martín, la Photo EBC Expo, una mostra fotogràfica de la European Blues Union i la vuitena edició del concurs de blues per a nous talents que organitza la Societat de Blues de Barcelona. Tots els concerts se celebraran en el Centre Cultural Collblanca-La Torrasa, a excepció del d’Alex Guitar, que tindrà lloc en el pub Oncle Jack, i el Boogie Woogie Jubilee, que se celebra tradicionalment a l’Auditori Barrades.

Consulta aquí la programació completa del cicle

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s