EL CICLE DE BLUES & BOOGIE L’H CELEBRARÀ LA CASTANYADA I HALLOWEEN AMB UNA CERCAVILA AL MÉS PUR ESTIL DE NEW ORLEANS

cartel castanyada halloween blue 2019 - copiaLa segona jornada del Cicle L’H Blues & Boogie, que se celebrarà entre el 25 d’octubre i el 30 de novembre i que està organitzat pel Centre Cultural Collblanc Torrassa de L’Hospitalet de Llobregat amb la col·laboració de la Societat de Blues de Barcelona, començarà a les 18:00 h. del divendres 31 d’octubre a la plaça del Mercat de Collblanc, d’on sortiràs el Halloween Blues, una cercavila dramatitzada a càrrec d’alumnes i professors de la EMMCA (Escola Municipal de Música-Centri dels Arts) que desfilaran pels carrers de la ciutat caracteritzats a l’estil de les second lines de la bandes de carrer de Nova Orleans i que finalitzarà en la plaça Espanyola. Després, en aquesta mateixa plaça, se celebrarà un concert a càrrec de la banda “Casi el mejor trio de tu vida & friends”.

En aquesta edició el cicle, que s’ha convertit en una de les cites de música d’arrel afroamericana més importants de Catalunya, farà un homenatge a Nova Orleans, bressol de la música afroamericana i a una de les seves figures més emblemàtiques, el pianista, cantant i compositor de, Malcom John Rebennack Jr., més conegut com a Dr. John, mort el passat 6 de juny als 77 anys d’edat. El dissabte dia 2 de novembre serà el torn de la guitarra slide, amb un concert a càrrec del virtuós i històric músic andalús Alex Guitar. El divendres día 8 actuarà Demian Dominguez, un dels guitarristes de blues rock més sòlids en l’actualitat a casa nostra i el disabte 9, el català Joan Pau Cumellas, un altre històric, al costat d’una de les més recents i impactant formacions del panorama català, Tina & Joe, presentaran el seu nou disc, Backyard Blues.

El divendres 15 de novembre arribarà un dels plats forts del cicle amb l’austríac establert a Dallas, Christian Drozzler, un virtuós del piano, l’harmònica i l’acordió, que desgranarà el seu repertori de blues, boogie i zydeco acompanyat per una llegenda del blues espanyol, Tonky de la Penya. La temperatura blusera pujarà encara més el divendres 22 amb el concert del guitarrista texà Mike Keller, antic membre dels Fabulous Thunderbirds, recolzat per la Balta Bordoy Band. L’endemà arriba el torn d’un històric i virtuós guitarrista local, Agustí Mas, que presentarà el seu nou disc, Blues Prescription, gravat en col·laboració especial del guitarrista escocès Jim Mullen, un dels millors guitarristes de les Illes Britàniques.

El divendres 29 de novembre es rendirà homenatge a una de les principals figures del blues blanc, el guitarrista Johnny Winter, a càrrec de la banda madrilenya The Winters, per a tancar l’endemà la catorzena edició del Cicle de Blues & Boogie de L’Hospitalet amb el ja tradicional Boogie Woogie Jubilee, amb l’homenatge a Nova Orleans i Dr. John, a càrrec de Joe Krown i Lluís Coloma Trío. El cicle inclourà a més la presentació del llibre de blues i gastronomia, Menjar i Cantar. Soul Food & Blues, d’Héctor Martínez, la conferencia Leyendas Urbanas Del Blues, De José Luis Martín, la Photo EBC Expo, una mostra fotogràfica de la European Blues Union i la vuitena edició del concurs de blues per a nous talents que organitza la Societat de Blues de Barcelona. Tots els concerts se celebraran en el Centre Cultural Collblanca-La Torrasa, a excepció del d’Alex Guitar, que tindrà lloc en el pub Oncle Jack, i el Boogie Woogie Jubilee, que se celebra tradicionalment a l’Auditori Barrades.

Centre Cultural Collblanc-La Torrassa. Carrer Mare de Déu dels Desemparats, 87

08904 L’Hospitalet de Llobregat

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s