El Cicle de Blues & Boogie de L’Hospitalet tanca amb tres concerts magistrals la seva XIII edició, una de les millors de la seva història

Todos cicloEl duo italià Verónica Sbergia & Max De Bernardi, acompanyats per Dario Polleroni, el trio format per Natham James, Hernan ‘Chino’ Senra i Víctor Portes i la banda Velma Powell & The Bluedays, van posar el cap de setmana del 30 de novembre i 1 de desembre, la perfecta rematada a més d’un mes i mitjà de programació de la millor música afroamericana a L’Hospitalet de Llobregat. Un dotzena de bandes nacionals i internacionals van portar a la tretzena edició del Cicle de Blues & Boogie tots els estils del gènere, des del folk blues de la presentació a càrrec del Scott Law Quartet, al blues de Chicago de l’últim concert a càrrec de Velma Powell & The Bluedays, passat pel bluegrass de la Barcelona Bluegrass Band, el country blues de Joe Filisko & Eric Noden, el boogie-woogie de Michael Kaeshammer & Lluís Coloma Trio, el folk blues de Veronica Sbergia & Max De Bernardi o el delta blues de raíces de Nathan James, Xinès Swingslide & Víctor Portes, l’actuació de les quals va servir a més per registrar un disc en directe.

El cicle, organitzat pel Centre Cultural Colllblanc – La Torrasa i la Societat de Blues de Barcelona, va acollir també el blues autòcton de la banda Lone Rhino, que van presentar el seu disc 30 años en crudo, en el que resumeixen les seves tres dècades de carrera musical, i a més es va celebrar un concert històric i emocionant en el que un selecte grup de pioners del blues català liderats per Amadeu Casas, es van reunir per homenatjar les tres de dècades d’història musical de Big Mama Montse. També es va rendir un homenatge a la primera veu femenina afroamericana establerta a Barcelona, Loti Lewis. La inauguració va ser a càrrec de Salta la Via Big Band, una formació integrada per una mescla de músics joves i veterans de L’Hospitalet que van oferir un espectacular recital de jazz-blues.

A més de la programació estrictament musical, aquesta tretzena edició del Cicle de Blues & Boogie va homenatjar a les interpretis femenines del blues de tots els temps amb una exposició fofográfica titulada Damas del Blues, es va presentar el llibre Una chica sin suerte, sobre Big mama Thorton, de l’escriptora Noemí Sabugal i va haver-hi una activitat dirigida especialment dirigida al públic infantil: Les meravelloses aventures de la Sra. Jazz i el Sr. Blues, a càrrec de l’Andreu Cunill i els Pioneer Dj Kids.

La nombrosa afluència de públic, la connexió d’aquest amb les bandes i la implicació dels veïns de la ciutat, van convertir aquesta edició del Cicle de Blues & Boogie en una de les més completes i memorables de la seva història, en la qual la qualitat dels seus concerts i l’emoció generada en ells van donar lloc a nits memorables. Des de l’organització volem donar les gràcies als músics, les entitats col·laboradores i al públic que va abrigallar l’esdeveniment. Comencem a treballar en la catorzena edició.

Manuel López Poy
prensaciclobluesboogielh@gmail.com

Centre Cultural Collblanc-La Torrassa
Carrer Mare de Déu dels Desemparats, 87
08904 L’Hospitalet de Llobregat

Programació completa en aquest enllaç:
https://ciclobluesboogie.files.wordpress.com/2018/10/18-1472-ccct-full-cicle-blues-boogie-af.pdf

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s