El millor country blues del moment amb Eric Noden i Joe Filisko aquest cap de setmana en el Cicle de Blues & Boogie de L’Hospitalet

Joe Filisco Eric Noden - copiaEl dissabte 10 de novembre el millor country blues arribarà al Centre Culltural Collblanc – La Torrasa de L’Hospitalet de la mà d’un duet de referència en l’escena actual de Chicago: el guitarrista de slide i fingerpicking, Eric Noden, i el armonicista Joe Filisko. Amb catorze anys de carrera junts, Noden i Filisco estan considerats per la premsa especialitzada nord-americana com els principals exponents internacionals de l’estil de roots & blues popularitzat fa dècades pels grans pioners Sonny Terry i Brownie McGhee.

El diumenge 11 serà el torn del més puro blues acústic a càrrec d’un pioner del gènere a Espanya i mestre del slide, el cantant i guitarrista andalús Alex “Guitar” en un concert que tindrà lloc en el pub L’Oncle Jack.. El divendres 16 dins del Cicle tindrà lloc el primer dels homenatges a un artista històric del blues català, en aquest cas Julio Lobos, amb 30 anys de carrera al capdavant de la seva banda, Lone Rhino Club, que celebra amb la presentació del doble disc i DVD en directe 30 anys en cru. El següent homenatge serà el divendres següent, dia 23, amb una festa en la qual Montse Pratdesaba, Big Mama, rebrà l’emotiu tribut dels seus companys a les seves tres dècades sobre els escenaris. Tots aquests actes es celebren al Centre Cultural Collblanc-La Torrasa.

El dissabte 24 arriba un dels plats forts del cicle, el Boogie Woogie Jubilee, una de les grans cites internacionals del piano boogie, que se celebra a l’Auditori Barradas i que en aquesta ocasió compta amb la presència del pianista alemany establert a Canadà, Michael Kaeshammer i Lluís Coloma Trio. El divendres dia 30, els guanyadors del concurs europeu de blues, el European Blues Challenge, de 2013, Verónica Sbergia & Max De Bernardi, un extraordinari duet de folk blues i música tradicional nord-americana, obriran una espectacular jornada en la qual el guitarrista californià Natham James, el mestre de la resophonic guitar d’origen argentí Hernan ‘Chino’ Senra i el virtuós barceloní de l’harmònica Víctor Puertas, tres talents units per un llenguatge universal, el blues, per a enregistrar un disc en directe al Centre Cultural Collblanc-La Torrasa. El tancament del Cicle correspondrà a la cantant originària de Chicago, Velma Powell, amb la seva banda, Bluedays, que tancarà a l ‘Auditori Barradas la gira de presentació del seu segon disc.

Manuel López Poy

prensaciclobluesboogielh@gmail.com

Centre Cultural Collblanc-La Torrassa

Carrer Mare de Déu dels Desemparats, 87

08904 L’Hospitalet de Llobregat

Programació completa en aquest enllaç:

https://ciclobluesboogie.files.wordpress.com/2018/10/18-1472-ccct-full-cicle-blues-boogie-af.pdf

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s