Les dones protagonitzen aquest cap de setmana el Cicle de Blues & Boogie L’Hospitalet

Un homenatge a Lotti Lewis, pionera de la música afroamericana a Barcelona, morta fa dotze anys, una exposició sobre les grans Dames del Blues i la presentació del llibre sobre Big Mama Thorton, “Una chica sin suerte”, l’escriptora Noemí Sabugal, conformen el programa d’aquest cap de setmana del Cicle Blues & Boogie de L’Hospitalet, que va començar el passat 18 d’octubre i es perllongarà fins a l’el dissabte 1 de desembre.

Al llarg d’un mes i mig es donaran cita a L’Hospitalet de Llobregat més de catorze artistes i bandes de blues que figuren entre els més destacat panorama internacional i nacional del boogie & woogie i el blues en els seus diversos estils. A més dels concerts, que inclouen la gran festa del boogie internacional a l’Auditori Barradas i l’enregistrament d’un disc en directe al Centre Cultural Collblanc-La Torrasa, a càrrec de tres virtuosos mundials del blues (Nathan James, Víctor Puertas i Hernan “Chino” Senra), el cicle retrà homenatge a dos cantants, Loti Lewis i Big Mama, pioneres del gènere a Catalunya i a una de les bandes amb més història del país, Lone Rhino Club. El dissabte 3 de novembre al Centre cultural Collblanc-La Torrasa, un grup d’històrics músics del blues barceloní rendeixen un homenatge a Loti Lewis, una cantant pionera de la música afroamericana a Barcelona, on va viure durant dècades i desapareguda fa dotze anys.

El country blues arribarà el dissabte 10 de novembre de la mà d’un duet de referència en l’escena actual de Chicago: el guitarrista de slide i fingerpicking, Eric Noden, i el armonicista Joe Filisko, i el diumenge 11 serà el torn del més purodel blues acústic a càrrec d’un pioner del blues a Espanya i mestre del slide, el cantant i guitarrista andalús Alex “Guitar” . El divendres 16 tindrà lloc el primer homenatge del cicle a un artista històric del blues català, en aquest cas a Julio Lobos, amb 30 anys de carrera al capdavant de la seva banda, Lone Rhino Club, que celebra amb la presentació del doble disc i DVD en directe “30 anys en cru”. El següent homenatge serà el divendres següent, dia 23, amb una festa en la qual Montse Pratdesaba, Big Mama, rebrà l’emotiu tribut dels seus companys a les seves tres dècades sobre els escenaris.  Tots aquests actes, excepte el concert d’Alex “Guitar”, es celebraran al Centre Cultural Collblanc-La Torrasa.

El dissabte 24 arriba un dels plats forts del cicle, el Boogie Woogie Jubilee, una de les grans cites internacionals del piano boogie, que se celebra tradicionalment a l’Auditori Barradas i que en aquesta ocasió compta amb la presència del pianista alemany establert a Canadà, Michael Kaeshammer i Lluís Coloma Trio. El divendres següent, dia 30, els guanyadors del concurs europeu de blues, el European Blues Challenge, de 2013, Verónica Sbergia & Max De Bernardi, un extraordinari duet de folk blues i música tradicional nord-americana, obriran una espectacular jornada en la qual el guitarrista californià Natham James, el mestre de la resophonic guitar d’origen argentí Hernan ‘Chino’ Senra i el virtuós barceloní de l’harmònica Víctor Puertas, tres talents units per un llenguatge universal, el blues, per a enregistrar un disc en directe.

El tancament del Cicle de Blues & Boogie correspondrà a la cantant originària de Chicago, Velma Powell, que acompanyada per la seva banda, Bluedays, arriba a l ‘Auditori Barradas, per a tancar la gira de presentació del seu segon disc.

Programació completa en aquest enllaç:

https://ciclobluesboogie.files.wordpress.com/2018/10/18-1472-ccct-full-cicle-blues-boogie-af.pdf

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s